Τι είναι το αποθεματικό της πολυκατοικίας; Είναι απαραίτητο;

Κάθε σωστή διαχείριση πολυκατοικίας πρέπει να ξεκινάει με την δημιουργία του αποθεματικού ταμείου .Το αποθεματικό ταμείο είναι ένα ταμείο το οποίο δημιουργείτε με την συμμετοχή όλων των ενοίκων της πολυκατοικίας για την σωστή και ομαλή διαχείριση της πολυκατοικίας.

Τα χρήματα αυτά λοιπόν επιτρέπουν στον διαχειριστή να προβεί στις απαραίτητες πληρωμές των δαπανών της πολυκατοικίας μέχρι την έκδοση και είσπραξη των κοινοχρήστων. Το συνολικό ποσό το οποίο θα απαρτίζει το αποθεματικό ταμείο θα πρέπει στο σύνολο του να είναι ίσο με τις μηνιαίες δαπάνες της πολυκατοικίας συν το πένητα τις εκατό (50%)αυτών ,για παράδειγμα αν οι μηνιαίες δαπάνες τις πολυκατοικίας είναι 200 ευρώ το αποθεματικό ταμείο της πολυκατοικίας θα πρέπει να ανέρχεται στα 300 ευρώ.

Με αυτόν τον τρόπο ο διαχειριστής μπορεί να καλύψει πιθανές καθυστερήσεις στην είσπραξη των κοινοχρήστων αλλά και έξοδα που μπορεί να προκύψουν πέραν των συνηθισμένων.

Τα χρήματα αυτά επιστρέφονται στον ένοικο όταν αυτός αφήσει το διαμέρισμα και αφού έχει προβεί στην εξόφληση όλων των υποχρεώσεων προς την πολυκατοικία και καλύπτονται από τον επόμενο ενοικιαστή του διαμερίσματος.

Χρειάζεστε βοήθεια;

Επικοινωνήστε μαζί μας στο (+30) 26820-22255 ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας.

Έχετε απορίες όσον αφορά την πολυκατοικία σας?